În ultimii ani omenirea a tras un semnal de alarmă privind resursele Pământului. Exploatate sălbatic, petrolul, gazele, cărbunii, sunt pe sfârşite. Un făgărăşean, însă, susţine că a descoperit reţeta energiei inepuizabile. Acesta a inventat bateria care se reîncarcă singură.
Energie electrică non-stop
Cărbunii, petrolul, gazele naturale sunt principalii combustibili fosili utilizaţi de omenire. Ei sunt totdată şi principalii vinovaţi de poluarea mediului înconjurător. Încălzirea globală şi efectele schimbării climei se văd aproape zi de zi. Alarmaţi de aceste efecte, cât şi de iminenţa secării resuselor de energie, oamenii s-au reorientat în anii din urmă spre tehnologiile neconvenţionale de producere a energiei electrice: cea eoliană, ea a Soarelui şi altele asemenea. Aceste tehnologii nu pot însă asigura mai mult de 10% din necesarul omenirii. Un făgărăşean pare, însă, să fi descoperit reţeta energiei inepuizabile. A inventat o instalaţie de curent continuu pe bază de moduli electrolizi celulari. Cu alte cuvinte, o baterie care produce energie electrică 24 de ore din 24, fără întrerupere şi fără încărcare. Cum funcţionează ea?
„Modulul, conform invenţiei, funcţionează în baza a 48 de celule aranjate pe două rânduri a câte 24. În fiecare celulă se montează un electrod de zinc, unul de cupru, un separator constând dintr-un burete poros montat într-o ramă de plastic, prevăzută cu un sistem de fixare şi un tub de plastic rigid care face legătura între celulă şi un capac al modului şi electrolitul care este format din NaCl şi H2O. Concentraţia electrolitului trebuie să fie la circa 330 de grame la litru“, a spus Ionel Pardoş, inventatorul făgărăşean.
Brevetată la OSIM
Modulul pe care l-a construit inventatorul făgărăşean este de aproximativ 12 volţi, iar energia acestuia este fluctuantă. Din acest motiv, bateria nu se reîncarc