În cadrul programului naţional "Şcoala altfel", postul de radio România Cultural vine cu “o programă’’ de concursuri, dezbateri, întâlniri cu profesori şi elevii de gimnaziu şi de liceu. Oferta este variată: se vor oferi noţiuni muzicale, concerte, vizite în studiouri, iniţieri în jurnalism.
Sute de elevi bucureşteni sunt invitaţi să participe la sediul postului de radio sau în instituţiile colaboratoare pentru a descoperi o şcoală altfel decât au cunoscut-o până acum. Şi anume una a dialogului între copii, profesori şi specialişti, a spaţiilor deschise, a activităţilor practice, a învăţării prin metode noi, inovative şi distractive.
Programul este variat şi se întinde pe toată săptămâna. Astfel, miercuri are loc "ora de educaţie muzicală în licee". Aceasta se va desfăşura la Şcoala Centrală din Sectorul 2. Binecunoscutul proiect continuă cu ediţia a noua în amfiteatrul liceului. Invitaţi vor fi saxofonistul Cristian Soleanu şi percuţionistul Lucian Maxim. „Ora de educaţie muzicalã în licee" foloseşte limbajul universal al muzicii ca pe o formă facilã şi utilă de comunicare; el se adreseazã elevilor care nu studiazã la liceele sau şcolile de profil şi se dovedeşte un program de succes iniţiat de Postul Radio România Cultural.
În aceeaşi zi, la Palatul Mogoşoaia, un grup de elevi de la şcolile nr. 56 „Jose Marti", nr. 98 "Avram Iancu", nr. 160 „Sf. Treime" va vizita Palatul, apoi va asista la un concert, în cadrul celei de-a treia ediţii a concursului "drumul spre celebritate", singurul concurs cu caracter interactiv dedicat tinerilor muzicieni. Invitat special la Palatul Mogoşoaia va fi pianista Verona Maier.
Pe 5 şi pe 6 aprilie are loc "Jurnalismul şi efectele sale colaterale", o întâlnire-dezbatere cu elevii de la Liceul de Telecomunicatii şi Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu" în care aceştia vor discuta cu realizatorii postului despre c