Ieri, ediţia online a cotidianului nostru a publicat un material în care era prezentată senzaţionala poveste din spatele programului oficial de restructurare a CET. Astfel, activitatea CET SA se va "fâsâi" în iarna următoare atât de tare, încât se va decide închiderea sa şi preluarea serviciului de producere a energiei termice de către o firmă privată.
Cu totul întâmplător, firma privată va fi singura soluţie salvatoare, în contextul în care va avea şi singura centrală termică de mare capacitate, care va putea produce energie termică suficientă pentru încălzirea celor 10.000 de apartamente branşate la sistemul centralizat.
Tot întâmplător, firma în cauză se va apuca în curând de construit centrala termică, pe fosta platformă chimică de la kilometrul 10, înainte de a se şti că SC CET SA se va închide. Astfel, centrala privată va furniza agentul termic, pe care îl va factura direct Primăriei la preţul de productie, urmând ca pierderile din reţea, lupta cu datornicii şi restanţele neachitate să rămână în sarcina actualului CET. Această schemă ar urma să fie pusă la cale de primar şi de unii consilieri.
Partea cu adevărat spectaculoasă urma după aceea: pentru această potriveală nelicitată, firma în cauză urma să finanţeze neoficial campania electorală a primarului Aurel Simionescu şi să plătească nişte comisioane susţinătorilor din umbră ai proiectului. Povestea a fost aflată de un reporter al cotidianului nostru dintr-o mapă uitată de un consilier distrat, care a notat cu un pix întreaga schemă, inclusiv comisioanele primite, pe verso-ul programului oficial de restructurare.
Evident, materialul din ediţia de ieri a cotidianului nostru a fost o deja clasică păcăleală de 1 Aprilie, cu care "Obiectiv" şi-a obişnuit cititorii de-a lungul anilor. Dacă mai erau dubii în privinţa aceasta, nu există o astfel de mapă cu asemenea notiţ