INTERES. Obiectele personale ale megastarului s-au licitat la sume fabuloase BUNURI. Se zvoneste ca impresionantul hotel "Palatul Orasului Pierdut" din Africa de Sud i-ar fi apartinut exclusiv lui Michael De aceea este aproape inexplicabil cum averea lui Michael Jackson era atat de considerabila la moartea sa incat a permis administratorilor acesteia sa o mareasca post-mortem: prin editarea de carti autobiografice, prin finantarea unor filme, prin infiintarea de noi societati cu profil de divertisment sau prin lansarea unor albume noi si valoroase (contestate de media si chiar de familia artistului, ca fiind trucate cu voci asemanatoare)?! Interesant si aproape inexplicabil este si faptul ca, inainte de data mortii sale, toate aspectele privind averea sa au fost meticulos ordonate: testament in favoarea copiilor si a mamei sale, numita tutore al celor trei copii ai artistului, apoi transferarea afacerilor sale nenumarate unor avocati, alesi de insusi Michael, care urmau sa le administreze. Si se poate spune ca au mult de lucru acei avocati, pentru ca, dincolo de talent si succes, Michael Jackson era un om de afaceri redutabil.
Brett Pulley, redactor sef al revistei "Forbes", spunea despre Michael: "El nu a fost niciodata un falit, ci un bogat extrem de intreprinzator, care a administrat magistral active foarte valoroase".
Remarca este foarte corecta si argumentatia ar cuprinde urmatoarele: proprietatea asupra a 50% din Sony/ATV Publishing (care controleaza editarea si comercializarea a 200.000 de hituri ale unor solisti renumiti), dreptul 100% asupra unui catalog al propriilor sale cantece (sub numele MIJAC Music), la care puteti adauga Jackson Neverland Ranch, cu active de cca. 600 milioane dolari, si mai putin cunoscuta companie "MJJ Royaume" etc. Lista afacerilor in care Michael este proprietar sau asociat majoritar este publicata pe net si este intr-a