Dupa doua esecuri inregistrate in vanzarea bancii din Romania, britanicii de la RBS au hotarat sa-si reorienteze afacerile, prin dezvoltarea in continuarea a segmentului corporate, in timp ce pentru sectorul de retail vor fi cautate optiuni, au precizat surse din piata bancara.
Predictiile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, devin realitate, dupa ce acesta avertiza in luna februarie ca 2012 va fi un an de mari transformari pentru banci si ca retelele bancare sunt prea mari in raport cu cererea de produse si servicii bancare.
De altfel, si directorul general al UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu, declara saptamana trecuta ca bancile vor fi nevoite sa recurga la consolidari si specializari in domeniile in care acele institutii de credit sunt performante.
RBS Romania si-a anuntat angajatii in urma cu cateva zile ca se doreste o reorganizare a business-ului in urmatorii doi ani. Probabil ca masurile pe care le va lua banca vor miza o reducere a retelei, care in acest moment se ridica la 25 de sucursale, si unele concedieri de personal. In prezent, RBS are 920 de angajati.
Din acest an, banca are un nou presedinte, in persoana lui Henk Paardekooper(foto), care l-a inlocuit pe Johan Gabriels.
Paardekooper are o experienta de peste 20 de ani in zona pietelor emergente, iar anterior, acesta a fost directorul de active corporative si institutionale din cadrul Diviziei Non-Core a RBS din Londra.
Contactati de catre Wall-Street.ro, oficialii bancii au spus ca „in urmatorii doi ani, RBS Romania va parcurge pasii pentru reorientarea activitatii in jurul business-urilor sale cele mai puternice, adica a serviciilor de corporate banking”.
„Ca parte a acestui proces, vom explora optiuni pentru celelalte linii de business unde nu avem o pozitie de lideri de piata. In timpul implementarii acestui proces de revizuir