Acest fel usor si sanatos de a gati puiul da acestuia un gust usor afumat dar delicios alaturi de rosii coapte la gratar, insotit de aroma minunata a unui avocado proaspat. Ia 30 de minute pentru marinat si alte 30 pentru gatit. Este o portie pentru patru persoane. Sursa imagine: deliciousmagazine.co.uk
Ingrediente:
1 lingura de ulei masline
1 lingura si ½ de suc de lamaie
500 grame de piept de pui fara pielite si dezosat
200 grame de rosii cherry
100 grame mazare decojita proaspat sau decongelata
4 inimi de slata verde (interiorul verde deschis de la salata), cu frunzele separate
30 grame rucola
1 mana de frunze de menta proaspete
4 cepe verzi, taiate foarte subtire
1 avocado copt
Pentru dressing:
3 linguri de ulei de masline extravirgin
1 lingura de otet din vin rosu
1 varf de cutit de zahar pudra.
Preparare:
Intr-un vas adanca amestecati bine uleiul, sucul de lamaie si cateva condimente pentru acrnea de pui, apoi amestecati-le bine.
Puneti in vas bucatile de piept de pui taiate cubulete si lasati-le la marinat 30 de minute.
Intre timp incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Coaceti rosiile in cuptor, intr-o cratita care nu lipeste, timp de 4-5 minute, pana cand pielita lor este usor arsa.
Le scoateti de la cuptor si le taiati in feliute mici.
Lasati-le deoparte.
Puneti mazarea intr-o tigaie cu apa fierbinte sarata, readuceti apa la clocot, apoi scurgeti.
Reimprospatati mazare sub un jet de apa rece apoi o scurgeti. Bine de tot.
Lasati-o si pe ea deoparte.
Asezati pe patru farfurii intinse salata verde, rucola, menta si ceapa verde tocata fin.
Incalziti o tigaie la foc mare pana incepe sa fumege putin, apoi reduceti caldura la minimum.
Gatiti bucatile de pui scoase din marinata cate 6-8 minute pe fiecare parte, pana ca