2 aprilie 1872. Este data la care a plecat din lume Samuel Finley Breese Morse, inventatorul telegrafului şi al codului care avea să asigure nemurirea numelui său. S-a născut tot în luna aprilie, însă în cea de-a 27-a zi, în 1791. Părinţii săi, Pastor Jedidiah Morse şi Elizabeth Ann Finley Breese, au dorit ca fiul lor să aibă o educaţie aleasă, astfel că l-au dat pe Samuel F.B. Morse la Academia Phillips din Andover, încurajându-l să-şi aprofundeze cunoştinţele în domeniul matematicii şi al filozofiei religioase, şi să-şi continue studiile la Yalle College. Pasionat de electricitate, s-a înscris şi la cursurile de specialitate ale lui Jeremiah Day şi Benjamin Silliman. Şi-a dorit apoi să devină pictor, însă părinţii i-au sugerat că ar fi mai bine să devină ucenic al unui librar. Pentru o vreme a fost angajat al unei edituri. Ulterior, părinţii i-au îngăduit să meargă în Anglia, la Royal Academy of Arts din Londra, unde, sub îndrumarea lui Benjamin West, şi-a îndeplinit marele vis, de a deveni pictor.
În 1815 s-a întors în Statele Unite, deschizându-şi în Boston un studio de artă. Un an mai târziu avea să plece într-o călătorie în New Hampshire. Atunci a întâlnit-o pe Lucretia Pickering Walker, care, în 1818, avea să-i devină soţie şi să-i dăruiască în anul următor primul copil.
Între timp, Samuel F.B. Morse a devenit un portretist din ce în ce mai apreciat, lucrările sale fiind deosebit de căutate. Din acest motiv, în 1825, municipalitatea din New York l-a angajat să realizeze un portret al lui Gilbert du Motier, marchizul de Lafayette. Vestea că soţia sa a murit l-a dărâmat, motiv pentru care a renunţat la lucrare şi a plecat de urgenţă la New Haven. Pentru moment s-a gândit chiar să renunţe la pictură. Îl “rodea” gândul să găsească neapărat o soluţie să comunice la distanţă foarte lungă. În 1929 şi-a încredinţat copilul unor rude şi a plecat în Europ