Romano-catolicii au sărbătorit, ieri, Intrarea Domnului în Ierusalim, zi numită popular Florii, cu o săptămână mai devreme decât ortodocşii şi greco-catolicii.
Credincioşii catolici au sărbătorit, ieri, duminica Floriilor, zi care aminteşte de intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic. Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile) este sărbătorită în Duminica dinaintea Învierii Domnului. De Florii, oamenii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie pe care le pun la geamuri, la uşi sau la porţi. Ramurile de salcie care se împart în biserică în ziua de Florii simbolizează ramurile de finic cu care l-au întâmpinat mulţimile în Ierusalim pe Isus. Cu ziua de Florii începe ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor, intervalul în care sunt rememorate Patimile Domnului: arestarea, condamnarea şi Răstignirea lui Iisus Hristos. Anul acesta, romano catolicii şi protestanţii celebrează Sărbătorile Pascale cu o săptămână mai devreme faţă de ortodocşi şi greco-catolici. Romano-catolicii au sărbătorit, ieri, Intrarea Domnului în Ierusalim, zi numită popular Florii, cu o săptămână mai devreme decât ortodocşii şi greco-catolicii.
Credincioşii catolici au sărbătorit, ieri, duminica Floriilor, zi care aminteşte de intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic. Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile) este sărbătorită în Duminica dinaintea Învierii Domnului. De Florii, oamenii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie pe care le pun la geamuri, la uşi sau la porţi. Ramurile de salcie care se împart în biserică în ziua de Florii simbolizează ramurile de finic cu care l-au întâmpinat mulţimile în Ierusalim pe Isus. Cu ziua de Florii începe ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor, interva