Lotul \"Gripa aviară\", săltat pe scara milionarilor din România de o epidemie, a dat explicaţii, recent, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. S-a lăsat cu râsete.
Ieşeanul Tonel Ursachi, cel care s-a îmbogăţit de-a dreptul după ce a bătut palma cu statul pentru un contract de dezinfecţie în urma epidemiei de gripă aviară, a fost chemat, recent, să dea explicaţii în faţa instanţei.
Sala de la etajul doi al Tribunalului Bucureşti este plină cu lotul "Gripa aviară", personaje lustruite: de la pantofii de 100 de euro, trecând prin ceasurile scumpe şi costumele de sute de dolari, ajungând la frezuri severe şi ochelari cu rame metalice, totul luceşte. Până la un final, privindu-i pe unii dintre inculpaţi, îţi vei spune că gripa întăreşte sănătatea.
Jandarmul 206, de pază la “aviară"
Frapează, desigur, şi buna dispoziţie a grupului de inculpaţi şi avocaţi: se râde şoptit, se spun bancuri - probabil cu găini zăpăcite, se dau telefoane destinse, parcă se aşteaptă intrarea într-un club de karaoke, unde fiecare ştie ce are de cântat. Mai retras, spre bănci, un grup de patru jandarmi pitici stau la o parolă "tehnică".
La intrarea judecătorului Mihail Udroiu, jandarmul cu ecusonul 206, cel mai înalt dintre cei patru pitici, intră să asigure securitatea. De sus, de pe tron, magistratul- voinic, blond, jovial- se uită mereu peste umărul grefierei şi citeşte sonor, aproape fără să mişte buzele. "Capa, en, o, dublu v: aşa, know, doamna grefier. Aşa a zis inculpatul, avea know-how pe aviară", zice el.
În sală, lumea face haz, îşi dă coate. Un avocat din sală strigă: "Merge şi-n română asta, se poate scrie hau-hau!". Râde toată lumea, râde şi jandarmul cu numărul 206. Atmosfera e de nuntă, parcă ar spune toţi "îl judecăm puţin pe moldoveanul ăsta de Tonel, pe urmă mergem la un şpriţ şi învăţăm să rostim k