Locuitorii oraşului Victoria, majoritatea angajaţi sau foşti angajaţi la firmele de pe platform chimică, sunt nevoiţi să suporte, pe o rază de 100 de kilometri, poluarea cauzată de deversarea apelor uzate din instalaţiile chimice (pline de amine – substanțe care dau mirosul pestilențial de pește stricat) direct în Olt.
Oamenii au făcut memorii peste memorii, dar nimeni nu i-a luat în serios. Ei spun că situația devine tot mai gravă, pentru că li se îmbolnăvesc copiii, iar animalele se nasc tot mai desc cu malformaţii, păsările mor pe capete după ce intră în pâraiele din satele Corbi şi Ucea.
Acesta este tilul campaniei iniţiată de Adrian Balu (foto) şi Tineretul Naţional Liberal, organizaţia Victoria.
„Scopul nostru este de a sensibiliza opinia publică din oraşul Victoria pentru ca toate instituţiile abilitate să se sesizeze şi să ia măsurile necesare pentru determinarea gradului de poluare atmosferică din oraş şi din satele învecinate şi să se implementeze segmente tehnologice care să stopeze deversarea noxelor în atmosferă“, a precizat Adrian Balu.
Tinerii au început să strângă semnăturile locuitorilor din oraşul Victoria şi ale sătenilor din comunele învecinate, care se plâng de poluarea care le afectează localităţile, pe o rază de 100 de kilometri.
Scopul semnării acestei petiţii este de a sensibiliza şi de a obliga organele statului de drept, respectiv Ministerul Mediului, ANPM, ARPM7C, Garda de Mediu, Ministerul Sănătăţii, ISU, Direcţia de Sănătate Publică Braşov, APM Braşov, Prefectura, Primăria Victoria să acţioneze cu fermitate şi responsabilitate pentru stoparea imediată a poluării din oraşul Victoria şi de a mobiliza populaţia, responsabilizând cetăţenii faţă de mediul înconjurător.
Oamenii au făcut memorii peste memorii, dar nimeni nu i-a luat în serios. Ei spun că situația devine tot mai gravă, pentru că li se îmboln