Mihail Boldea a declarat, luni, la completul de cinci judecători al instanţei supreme, că un martor din dosarul lui ar fi făcut declaraţii la Direcţia Naţională Anticorupţie Galaţi despre soţia procurorului care îl anchetează, iar magistratul şi soţia acestuia, avocat, ar fi fost audiaţi la DNA.
Completul de cinci judecători al instanţei supreme judecă recursul lui Mihail Boldea - adus în ţară în 27 martie, din Kenya, la scurt timp după ce acuzaţi în acelaşi dosar au fost reţinuţi de procurorii DIICOT - faţă de arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.
În declaraţia pe care o dă în faţa celor cinci judecători, Mihail Boldea a arătat că în legătură cu faptele de care este acuzat în cazul înstrăinării imobilului din strada Tunelului nr. 95 din Galaţi, în acest caz apar în mod suspect avocata Cărare, soţia procurorului DIICOT Sorin Cărare, cel care instrumentează dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional.
Boldea le-a spus judecătorilor că "numitul Tănase" a dat o declaraţie la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi, în urmă cu o lună, în dosarul 244/P/2011.
"Acolo zice că două dintre hotărâri le-a plăsmuit el, la cererea avocatei Cărare, soţia procurorului Cărare care face acest dosar. A fost chemat la audieri şi procurorul, şi soţia lui, la DNA Galaţi, unde procurorii le-au cerut să depună hotărârile judecătoreşti false. În 16 martie a început totul împotriva mea. Eu nu am vorbit cu acest Tănase până în februarie 2012", le-a spus Mihail Boldea celor cinci judecători.
În cazul terenului din strada Tunelului nr. 95, Mihail Boldea le-a spus judecătorilor că el nu a făcut nimic altceva decât să ofere nişte "sfaturi juridice prieteneşti" unei cunoştinţe ale sale, Marian Gurău, iar pe ceilalţi doi protagonişti ai acestui caz, Dumbravă şi Vrânceanu, nu i-a cunoscut. Totodată, Boldea a mai ară