- Diverse - nr. 987 / 3 Aprilie, 2012 Sarbatorile Pascale din fiecare an sunt marcate de o abundenta culinara. Din meniu nu lipseste mielul, preparat in fel si chip. Acest animal domestic, mult prea domestic pentru a opune o umbra de rezistenta apetitului culinar, dupa cateva luni de viata, isi sfarseste zilele in oale, cratite si tavi la cuptor, la foc scazut, sfaraind lenes in suc propriu, imbunatatit cu vin. In Piata "Cuza Voda”, in intervalul calendaristic 2-15 aprilie pot fi comercializati mieii vii. Cine doreste sa achizitioneze cel putin un exemplar il poate alege "pe spranceana”, fiindca este singura piata unde se permite comercializarea mieilor vii. Sa precizam, in cazul de fata, nu este vorba de vreo actiune de caritate, de adoptie. Sfarsitul lor, a preablanzilor miei, are loc intr-un miniabator din spatele pietei. Mielul este mai intai "incarcat” cu 220 de volti de la reteaua electrica, apoi executat de macelari cu un cutit si, in cele din urma, deposedat de blana. Serviciul este pus la dispozitie de administratia pietei si este gratuit. Am remarcat eleganta cladirii unde se vor petrece toate acestea, cu respectarea circuitelor si a normelor de igiena. Mieilor, pana aici le-a fost, pana la Piata "Cuza Voda”! VIOREL CONTIU - Diverse - nr. 987 / 3 Aprilie, 2012 Sarbatorile Pascale din fiecare an sunt marcate de o abundenta culinara. Din meniu nu lipseste mielul, preparat in fel si chip. Acest animal domestic, mult prea domestic pentru a opune o umbra de rezistenta apetitului culinar, dupa cateva luni de viata, isi sfarseste zilele in oale, cratite si tavi la cuptor, la foc scazut, sfaraind lenes in suc propriu, imbunatatit cu vin. In Piata "Cuza Voda”, in intervalul calendaristic 2-15 aprilie pot fi comercializati mieii vii. Cine doreste sa achizitioneze cel putin un exemplar il poate alege "pe spranceana”, fiindca este singura piata unde se permite comer