Câmpul de presiune ridicată de origine groenlandeză, din nord-estul Oceanului Atlantic, în creştere, va coborî spre sud.
Din acesta, spre est, peste Europa Centrală se va extinde o prelungire până în vestul Câmpiei Ruse, care va despărţi două regiuni cu presiune scăzută, una la nord şi alta la sud, unde nucleul din zona Angliei va coborî până în bazinul vestic al Mării Mediterane, iar cel din Ţările Baltice se va deplasa spre est. În acelaşi timp, în Câmpia Panonică se va forma un nucleu ciclonic. Şi la noi, presiunea va scădea, iar circulaţia sudică va aduce aer mai cald, dar şi mai mulţi nori în jumătatea vestică a ţării, unde instabilitatea vremii va fi mai accentuată şi se va manifesta prin averse însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului, pe arii relativ extinse în Banat, Crişana, Maramureş şi, local, în Transilvania şi Oltenia. În rest, va ploua local. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade pe litoral şi 25 de grade în Lunca Dunării.
MÂINE
Vremea va fi caldă şi, în general, instabilă. Cerul va prezenta înnorări mai accentuate în vestul, centrul şi în nordul ţării, unde pe arii extinse va ploua. În restul teritoriului va ploua local. Ploile, mai ales averse, vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 26 de grade, mai scăzute pe litoral.
POIMÂINE
Vremea va fi, în general, instabilă şi se va răci. Cerul va prezenta înnorări accentuate şi va ploua în majoritatea zonelor ţării. Ploile, mai ales averse, vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, iar izolat vor fi însemnate cantitativ. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 20 de grade
.