15 jandarmi disponibilizaţi au făcut plângere la Parchetul Militar Cluj împotriva conducerii unităţii, pe care o acuză de abuz în funcţie. Reclamanţii susţin că şefii Jandarmeriei şi-au pus rudele în funcţii, chiar dacă nu erau calificate. Astfel, ar fi ajuns bucătari şi mecanici pe posturi de jandarmi.
Cei 15 jandarmi care au câştigat procesul împotriva Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj, după ce au fost disponibilizaţi cu ocazia restructurărilor făcute anul trecut, au depus, ieri, o plângere la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Ei cer tragerea la răspundere penală pentru abuz în serviciu a întregii conduceri a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj.
Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj a fost dată în judecată anul trecut de 15 jandarmi, după ce aceştia au fost trecuţi în rezervă, cu ocazia restructurărilor făcute în iunie 2011. Tribunalul Cluj le-a dat câştig de cauză de două ori şi a obligat unitatea să-i reangajeze pe aceleaşi posturi, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj a explicat că în urma restructurărilor de anul trecut posturile acestor jandarmi au fost radiate şi acele funcţii nu mai există în organigrama unităţii.
„Funcţiile radiate sunt cele de la Departamentul Logistică, adică ale subofiţerilor tehnici şi nu ale noastre, a subofiţerilor operativi care există şi acum în statul de organizare, fiind ocupate de colegii noştri de la Logistică. Din această cauză nu poate conducerea unităţii militare să ne repună pe funcţiile noastre. Dacă conducerea unităţii ne-ar repune pe funcţiile avute anterior, cei care ocupă acum aceste funcţii ar trebui mutaţi înapoi la funcţiile lor de la Logistică care au fost radiate" a explicat unul dintre jandarmii care a câştigat procesul cu IJJ Cluj.
IJJ: „Ei nu au pierdut nimic"