Mai exact, Primăria Municipiului Bucureşti vrea să protejeze imobilele monument istoric şi zonele aferente acestora. În documentaţie s-au elaborat primele reglementări detaliate la nivel de parcelă, care sa împiedice construirea de clădiri ce nu respectă specificul zonei, adică să fie prea înalte, şi demolările abuzive. De altfel, în document, care este pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei, sunt promovate măsuri adaptate specificului zonei, pentru protejarea elementelor de valoare din care este constituită.
"Noile documentaţii prevăd un regulament parcelar, practic fiecare imobil este studiat în parte şi se hotărăşte ce se poate şi ce nu se poate face, de la protejare totală până la demolarea construcţiilor parazite şi înlocuirea lor cu altele, însă care să fie integrate. Va fi un control mult mai strict şi fără posibilităţi de interpretare. Acest lucru se va întâmpla după ce proiectul va fi aprobat de consilierii generali", ne-a declarat arhitectul şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.
Imobilele au fost împărţite după gradul de conservare necesar în case cu grad mare, mediu şi redus de protecţie. În primul caz sunt permise intervenţii minore asupra clădirilor, în cel de al doilea sunt permise modificări mai importante, cum ar fi mansardarea sau supraetajarea, iar în ultimul caz este permisă demolarea lor.
Mai exact, Primăria Municipiului Bucureşti vrea să protejeze imobilele monument istoric şi zonele aferente acestora. În documentaţie s-au elaborat primele reglementări detaliate la nivel de parcelă, care sa împiedice construirea de clădiri ce nu respectă specificul zonei, adică să fie prea înalte, şi demolările abuzive. De altfel, în document, care este pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei, sunt promovate măsuri adaptate specificului zonei, pentru protejarea elementelor de valoare din care este constituită. @N