Mâncăm fructe şi legume în speranţa că acestea ne ajută să fim mai sănătoşi. În realitate, unele astfel de alimente conţin substanţe toxice, care pot duce la apariţia paraliziilor grave şi pot provoca chiar apariţia decesului.
Site-ul Environmental Fraffiti a publicat o listă cu fructe şi legume care, în anumite condiţii, provoacă mai mult rău decât bine.
● Fasolea Lima conţine o substanţă chimică denumită limarin. Aceasta poate duce la apariţia halucinaţiilor, a delirului şi a stărilor de violenţă. Pentru a preveni apariţia acestor simptome specialiştii în domeniul nutriţiei recomandă să fierbem bine acest tip de fasole înainte de a o mânca. Prin preparare termică substanţa toxică este distrusă şi astfel se preveni ajungerea ei în organism.
● Cassava, o rădăcină asemănătoare cu cartofii, este a treia sursă de carbohidraţi din alimentaţia umana. Potrivit specialiştilor, această plantă conţine cianuri, iar dacă nu este preparată, acestea pot fi fatale. Există două tipuri de cassava, dulce şi amar, cea din urmă conţinând mai multe cianuri, susţin experţii. O jumătate de kilogram de cassava amar poate ucide o vacă, şi nu puţine au fost cazurile în care oamenii au murit din cauza acestui aliment, mai arată site-ul Environmental Fraffiti.
● Nucşoara este un condiment care poate duce la apariţia halucinaţiilor, a transpiraţiilor abundente, a durerilor de cap şi a vărsăturilor. Aceasta conţine myristicine, mai exact substanţe psihoactive. Specialiştii ne recomandă să adăugăm acest condiment în cantităţi reduse.
● Fasolea conţine o toxină denumită phytohaemagglutinin, o substanţă care s-a dovedit a fi fatală. Pentru a distruge această toxină, este indicat să fierbem fasolea, deoarece gătitul la temperaturi mari aduce un grad de toxicitate de 5 ori mai mare.
● Boabele de cacao conţine o substanţă toxică care nu