Cele mai multe raspunsuri la intrebarea “Cum decurge relatia profesionala cu seful tau?” se pot imparti in trei categorii: un echilibrat “Destul de bine”, un entuziast “Minunat, extraordinar”, sau un exasperat “Deloc bine”. Vezi cum se caracterizeaza aceste trei situatii, potrivit Adrianei Dutescu, Director Bucharest School of Management Romanian-Canadian MBA Program.
Cu totii ne dorim sa progresam in cariera si, inevitabil, ajungem la un moment dat la un soi de plafonare, moment in care ne intrebam: Ce este de facut? Care este pasul urmator in cariera mea? Ce anume influenteaza evolutia mea viitoare?
Observand modul in care managerii si antreprenorii din cadrul Programului de MBA Romano-Canadian reusesc sa evolueze permanent, Adriana Dutescu a identificat un aspect important care determina parcursul profesional al unei persoane: relatia profesionala cu seful sau.
"«Cum mai este relatia profesionala cu seful meu?» O intrebare atat de simpla, al carei raspuns este insa atat de important pentru cariera ta! De ce? Arata unde te pozitionezi in acest moment fata de compania unde lucrezi. Daca raspunzi cu indiferenta, chiar usor iritat, poate ca este timpul sa iti pui o alta intrebare: Oare ar trebui sa incerc sa schimb ceva, in aceasta relatie?
De multi ani, la interviurile de angajare, managerii marturisesc ca au in vedere si un criteriu subiectiv de evaluare a unui candidat: «chimia» pe care o construiesc de la prima intalnire cu acesta. Daca relatia nu seful tau nu este una menita sa te provoace profesional, daca ai sentimentul ca esti de «obstructionat» de cele mai multe ori, daca relatia este alterata de «jocuri» ascunse pe care le marturisesti cu naduf prietenilor la o bere, atunci te afli in impas. Cum iti poti schimba seful? Cum il poti ajuta sa iti accepte propunerile, atitudinea? Cum poti influenta «jocul» in favoarea ta ? Daca nu v