Olivia Norton a venit pe lume cu o formă gravă de anemie şi albă ca o fantomă. Deşi mediciiîi dădeau două ore de trăit, bebeluşul a supravieţuit
Olivia Norton, din orăşelul britanic Witham, avea atât de puţină hemoglobină (substanţă care constituie materia colorantă a globulelor roşii - n.r.) la naştere, încât lichidul ei vital nu putea fi clasificat drept sânge.
În momentul în care a venit pe lume, în urmă cu şase luni, medicii erau convinşi că fetiţa va trăi cel mult două ore. Însă transfuziile de sânge au salvat-o, iar pielea ei a căpătat o culoare roz, sănătoasă.
Mama Oliviei, Louise Bearman (31 de ani), a povestit presei britanice despre şocul pe care l-a avut când şi-a văzut pentru prima dată pruncul. „Olivia este primul meu copil şi nu ştiam la ce să mă aştept, dar cu siguranţă nu avea culoarea care trebuie. N-o să uit niciodată ce au notat medicii în fişa ei - «albă şi moale»", a spus femeia.
Partenerul lui Louse, Paul Norton (36 de ani), a realizat că ceva nu este în ordine cu şase săptămâni înainte ca fetiţa să se nască: Olivia încetase să se mişte în burta mamei. După trei zile în care fătul n-a dat niciun semn de viaţă, viitorii părinţi s-au dus împreună la spital. După ce au examinat-o pe Louise, doctorii au decis că femeia trebuie supusă urgent unei operaţii de cezariană.
„Bebeluşul-minune"
Olivia s-a născut pe 10 septembrie anul trecut şi cântărea doar 2,35 kilograme. Mai rău, bebeluşul avea un nivel al hemoglobinei de şase ori mai scăzut faţă de cel normal. „N-am văzut aşa ceva în viaţa mea. Este un miracol că a supravieţuit. Era incredibil de palidă şi respira cu greutate. Apoi, când i-au făcut transfuzii şi a început, încet, încet, să capete culoare, a fost de-a dreptul uluitor. Am numit-o pe Olivia «bebeluşul-minune»", a declarat asistenta medicală Sharon Pilgrim. În primele zile de viaţă, Ol