Denunţătorul procurorului de la Parchetul Tribunalului Ilfov, Maximilian Bălăşescu - judecat în stare de arest, pentru fapte de corupţie -, Sebastian Dobrescu, a recunoscut în faţa judecătorilor că purta frecvent aparatură de înregistrare asupra sa, astfel înregistrându-l şi pe fostul anchetator.
Curtea de Apel Bucureşti l-a audiat marţi pe denunţătorul Sebastian Dobrescu, persoana care le-a relatat procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) despre faptele de corupţie ale procurorului Maximilian Bălăşescu şi a apropiaţilor acestuia.
În faţa instanţei, Sebastian Dobrescu a reiterat declaraţia dată procurorilor DNA şi a arătat în detaliu modul în care complicii procurorului Maximilian Bălăşescu, Marian Simirianu şi Cristian Ene, i-au cerut 300.000 de euro, bani ce urmau să ajungă la anchetator, pentru a îl favoriza în dosarul vrăjitoarelor. Dobrescu,a declarat în faţa judecătorilor că avea "o plăcere de a înregistra oamenii pentru care după aceea să le poată dovedi că ei mint".
Dobrescu a arătat că a purtat aparatura de înregistrare pe care o deţinea la întâlnirile cu apropiaţii lui Bălăşescu dar şi la momentul întâlnirii cu magistratul Bălăşescu la acesta în birou. Bărbatul a mai arătat că de la o sumă de 100.000 de euro s-a ajuns la o sumă de 300.000 de euro, pe care el n-a înţeles-o.Denunţătorul a spus că nu putea concepe că procurorul putea cere asemenea sume de bani, el sperând ca totul să fie doar înşelăciune pusă la cale de Simirianu şi Ene.
Procurorul şef a arătat că dosarul vrăjitoarelor nu putea ajunge la un alt procuror pe motiv că el nu putea face anchetă, un procuror era repartizat pentru şedinţele de judecată de la instanţă, iar cel de-al patrulea magistrat existent în unitatea de parchet era liber la momentul declanşării cercetării în respectivul caz, Maximilian Bălăşescu fiind singurul anchetator disponibil.
În 24 f