Noua ediţie a show-ului de cooking "MasterChef", difuzat de Pro Tv, marţi de la ora 20.30, a adus pe micile ecrane ultima parte a etapei preselecţiilor şi prima probă eliminatorie.
Pe 3 aprilie, de la 20.30, la Pro Tv alte zeci de arome şi ingrediente amestecate cu măiestrie s-au perindat în faţa celor trei juraţi cu scopul de a obţine biletul de trecere în următoarea etapă: sorţul "MasterChef".
Telespectatorii au văzut în noua ediţie un taximetrist, o contabilă şi un învăţător, care au încercat să îi convingă pe cei trei juraţi: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, că merită şorţul "MasterChef".
Dacă contabila a mizat în competiţie pe un inedit preparat de origine coreeană, iar o altă concurentă a adus în faţa juraţilor un platou exotic de paella cu fructe de mare, marţi seara nu au lipsit nici preparatele tradiţionale româneşti, cum ar fi sărmăluţele.
Şorţul "MasterChef" nu se obţine însă uşor, astfel că juraţii au împărţit în stânga şi-n dreapta verdicte dure, precum "e sub nivelul oricărei bucătării". Surpriza a fost însă maximă pentru unii concurenţi care au primi poate cele mai frumoase cuvinte de laudă din partea unor specialişti. "Cred că sunt puţin mai mândru decât dumneavoastră", a spus Florin Dumitrescu în faţa unui preparat gătit ca la carte, în vreme ce un alt concurent a fi de-a dreptul copleşit să audă că a gătit cel mai bun preparat de la "MasterChef".
Ceapa - o etapă eliminatorie
Tot în ediţia de marţi seara, cei care au primit din partea juriului sorţul "MasterChef" au intrat în următoarea etapa a show-ului, în care s-au confruntat cu o probă eliminatorie. Aparent banală, ceapa a fost cea care a făcut diferenţa pentru că aceasta cere multă maiestrie, precizie şi talent. Tăiată corect, aşa cum o face un bucătar profesionist, ceapa decis cine merge mai departe în competiţie.