Apărătorii reprezentanţilor companiei susţin că insolvenţa nu se datorează lipsei de profit, ci unei
suspiciuni de fraudă
ANAF i-a blocat deja conturile, pentru că firma ar fi cerut ilegal deductibilitatea unei TVA de 97 mil. lei
Unul dintre cei mai mari distribuitori IT, RHS Company, a intrat ieri în insolvenţă la solicitarea sa, după ce ANAF i-a blocat conturile ca urmare a unei suspiciuni de fraudă.
"Insolvenţa se datorează nu lipsei de profitabilitate a companiei, care a încheiat ultimii trei ani pe plus, ci unei suspiciuni de fraudă de 97 milioane de lei realizată la RHS, Scop Computers şi Romsoft, principalii jucători pe piaţa de profil din România", se arată într-un comunicat al casei de avocatură Borza şi Asociaţii, citat de Mediafax.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a trimis, la 9 martie, o decizie de instituire a unor măsuri asiguratorii în urma unor verificări prin care s-a constatat că RHS Company, distribuitor de componente, accesorii şi sisteme IT, şi Romsoft au achiziţionat prin intermediul Star Soft şi Nord Star Soft servicii de furnizare date, prelucrare informaţii pentru monitorizarea GPS a autovehiculelor în sumă de 550 milioane de lei (130 milioane de euro) de la o firmă "fantomă", Twin Impex SRL. "TVA aferentă acestor facturi şi dedusă fiscal este de 97 milioane de lei. RHS a contestat la Judecătoria Sector 3 măsura asiguratorie instituită de ANAF", se spune în comunicat.
Administrator judiciar a fost desemnat Euro Insol, care se ocupă şi cu reorganizarea Sevtrans, Uztel, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Universul, Meridian Land şi Hotel Planet.
Insolvenţa nu va obstrucţiona punerea în executare a măsurii asiguratorii luate de ANAF
Precizând că "insolvenţa nu vine să obstrucţioneze punerea în executare a măsurii asigurătorii luate de ANAF", avocatul Remus Borza, practician