CNN publică un reportaj despre prima fermă din lume deschisă într-un restaurant, în mijlocul Londrei.
Proiectul de „agricultură urbană”, demarat de inginerul Paul Smyth, presupune ca tot ce mănâncă oamenii care calcă pragul FARM:shop să provină de sub acelaşi acoperiş.
Astfel, în restaurantul din mijlocul Londrei cresc găini, peşti, ciuperci şi salată, care vor ajunge la un moment dat pe farfuriile clienţilor. Smyth spune că proiectul său va reuşi să unească oamenii cu mâncarea lor, spărgând barierele dintre sat şi oraş.
Clienţii sunt încântaţi să se aşeze la mese pe care sunt amplasate ghivece şi să înveţe prin ce etape trec animalele şi plantele înainte de a ajunge în farfurie.
Toţi zâmbesc fiindcă ştiu că mănâncă sănătos şi, în plus, ajută şi mediul. „Dacă mâncarea creşte în locul unde o mănânci, ai mai puţin de congelat şi se foloseşte mai puţină energie pentru transport şi distribuţie”, explică Smyth.
El spune că industria alimentară e responsabilă pentru 30% dintre emisiile de dioxid de carbon din lume şi că restaurantele FARM:shop ar rezolva problema.
CNN scrie că mâncarea destinată britanicilor parcurge 30 de miliarde de kilometri pe an înainte de a ajunge la ei, ceea ce înseamnă degajarea a 19 milioane de tone de CO2 în aer.
CNN publică un reportaj despre prima fermă din lume deschisă într-un restaurant, în mijlocul Londrei.
Proiectul de „agricultură urbană”, demarat de inginerul Paul Smyth, presupune ca tot ce mănâncă oamenii care calcă pragul FARM:shop să provină de sub acelaşi acoperiş.
Astfel, în restaurantul din mijlocul Londrei cresc găini, peşti, ciuperci şi salată, care vor ajunge la un moment dat pe farfuriile clienţilor. Smyth spune că proiectul său va reuşi să unească oamenii cu mâncarea lor, spărgând barierele dintre sat şi oraş.
Clienţii sunt încântaţi să se aşeze la m