Poate va mai amintiti de strigatul de lupta cu rezonante leninist-staliniste scandat de vajnicele regimente ale clasei muncitoare, care-si propusesera sau erau puse sa starpeasca hidra capitalista care se itea din mijlocul manifestantilor din Piata Universitatii si care punea in pericol nobilele idealuri ale fesenismului biruitor: "Moarte intelectualilor!".
Un strigat care semana binisor cu propozitia exclamativa atribuita ministrului propagandei al celui de-al treilea Reich: "Cand aud de cultura, imi vine sa scot revolverul!".
Parca pentru a nu dezminti alegatiile unora despre radacina comuna din vechiul FSN al celor doua partide, acum antagonice, PSD si PDL, iata ca si cel de al doilea calca in strachini, ca sa ne exprimam elegant, si il excomunica pe unul dintre putinii intelectuali marcanti ai formatiunii respective, sub cuvant ca a incalcat disciplina de partid.
Spun apasat: "intelectual", pentru ca nu toti posesorii de diplome universitare merita cu necesitate acest titlu. Degeaba afirma Emil Boc ca tot partidul este unul de intelectuali, gandindu-se poate la diplomele de mai sus (obtinute adesea pe diferite cai si la diferite varste), pentru ca una este sa ai o calificare, fie si autentica, si alta e sa fii intelectual de conditie, de o anvergura care sa justifice aceasta emblema.
Iar Cristian Preda era o asemenea persoana care isi justifica aceasta calitate prin cariera, prin opera, prin tinuta distinsa pe care o afisa pe scena publica si in politica de pe malurile Dambovitei. Era remarcabil ca un asemenea om a consimtit sa se implice in fauna nu tocmai pura a lumii politice incercand sa aduca in acest spatiu ceva mai mult decat meschinele si uneori fetidele lupte pentru putere si privilegii.
Pana la urma, Victor Ponta avea ceva dreptate in remarca lui cu tenta persiflanta, atunci cand afirma ca nu i