Realizat în 2011, „Wild Carpathia“, documentarul despre munţii spectaculoşi din țara noastră, va fi transmis în premieră la TVR 1, joi, 5 aprilie, de la 22.40. Considerat „unul dintre cele mai frumoase filme”, pelicula a fost tradusă în 20 de limbi şi difuzată în peste 120 de ţări. Sursa: Arhiva EVZ
1 /.
Documentarul „Wild Carpathia” prezintă frumuseţea Carpaţilor, în încercarea de a arăta străinilor diversitatea faunei şi a florei din România.
Documentarul este o coproducţie Almond Films, Travel Channel şi The European Nature Trust, iar comentariul îi aparține prezentatorului BBC, Charlie Ottley. „România şi Transilvania, în particular, au exercitat o fascinaţie profundă asupra mea încă de prima dată când am ajuns acolo, la mijlocul anilor ‘80. Ceea ce am vrut să arăt în acest film este că acea parte maiestuoasă a acestei ţări este cunoscută nu prea multor oameni şi prea puţin chiar românilor înşişi!”, susţine Paul Lister, fondatorul organizaţiei „The European Nature Trust”.
„Wild Carpathia“ va fi transmis, în premieră, la TVR 1, joi, 5 aprilie, de la 22.40, sub genericul Documentarele Televiziunii Române.
Sfaturi
„Este foarte uşor să tai toţi arborii pentru a obţine bani rapid şi apoi să rămâi fără nimic. Încercăm să propunem altceva. De ce nu păstraţi pădurile şi nu încercaţi să obţineţi venituri constante de pe baza acestora? O pădure intactă are o valoare mult mai mare, creează oportunităţi turistice şi un sistem de silvicultură sustenabil", este părea fondatorului organizaţiei The European Nature Trust, care a vizitat în cele două săptămâni cât au durat filmările Munţii Retezat, Munţii Zărandului, Munţii Apuseni, Negreasa şi Valea Zălanului.
De când s-a lansat, în octombrie 2011, „Wild Carpathia” a fost tradus în 20 de limbi şi difuzat în peste 120 de ţări, iar numărul vizualizărilor pe Youtube