După ce mesajele prin e-mail, Facebook sau messenger au devenit din ce în ce mai populare, a apărut un nou fenomen demn de luat în seamă: sexul virtual. Studiile arată că cei mai mulţi practicanţi ai acestui tip de sex sunt deja implicaţi într-o relaţie serioasă. Sursa: SHUTTERSTOCK
O nouă dilemă este adusă în prim plan de tehnologia modernă care ne înconjoară. După ce au devenit atât de populare site-urile de socializare şi programele de tip messenger, a apărut şi ceva la care puţini s-ar fi aşteptat: sexul pe internet sau cybersex-ul.
Un studiu citat de juraliştii de la askmen.com susţine că cei mai mulţi bărbaţi care lucrează pentru o corporaţie au experimentat cel puţin o dată sexul prin intermediul internetului cu o colegă de firmă sau chiar şi cu o persoană total necunoscută.
Practic, prin simpla tastare a unor mesaje cu tentă sexuală dintre o femeie şi un bărbat poate duce la excitarea ambilor parteneri care se simti implicaţi într-un act asemănător sexului doar că acesta se petrece pentru fiecare separat, din spatele propriului monitor.
Ce este, mai exact, sexul virtual
Cybersexul sau sexul prin intermediul internetului reprezintă conversaţiile petrecute fie pe site-urile de socializare, fie pe messenger, fie pe diferite chaturi special destinate pentru aşa ceva, conversaţii prin care cei doi parteneri ajung să îşi spună fanteziile sau diferite lucruri care îi excită.
Deşi acest tip de sex se bazează pe o idee total neconvenţională, poate fi de ajutor din punct de vedere al sănătăţii mentale. Conform studiilor, cybersexul eliberează de stres şi dă o doză de încredere celor care în afara vieţii virtuale nu sunt atât de curajoşi în materie de sex.
În general, bărbaţii sunt cei care iniţiază astfel de “partide" amoroase virtuale şi tot ei sunt cei care se simt vinovaţi în urma alegerii lor.
Studiile au dovedit că majoritat