Primarul Constanţei nu vrea în pieţele sale miei mai scumpi de 21,9 lei/kg. În mai toate orașele mari din țară, cam acesta e preţul pentru mielul tranşat, cei vii vânzându-se cu 13-15 lei/kg Sursa: Feri Predescu
„Preţul corect” pentru kilogramul de carne de miel care va fi comercializat de mâine şi până de Paşte în trei din cele mai mari pieţe din Constanţa este de 21,9 lei.
„Preţul a fost stabilit împreună cu aproape 60 de producătorii care au acceptat să se înscrie în programul propus de primarul Radu Mazăre. Dacă vor să vândă cu mai puţin nu avem nimic împotrivă, dar în hale nu au voie să vândă cu peste 21,9 lei/kg”, a explicat directorul Administraţiei Pieţe Târguri şi Oboare, Nicolae Fronescu.
Carnea de miel se va vinde astfel în Piaţa Griviţei, Piaţa Tomis III şi Piaţa Pescăruş, ultima având şi un punct de sacrificare a ovinelor. Producătorii spun că nu au încotro şi sunt nevoiţi să accepte, deşi „am trecut printr-o iarnă şi porumbul a sărit de la 300 la 700 lei kilul”.
Cumpărătorii par mulţumiţi, dar cei mai mulţi cred că preţul este mare - „parcă au crescut mielul în Australia” - şi cei mai mulţi,intenţionează să cumpere doar cât să facă o ciorbă şi un drob.
La Iaşi, mielul viu se vinde cu 13-15 lei/kg, iar cel tranşat cu 20-23 lei/kg. La Timişoara, preţurile variază între 17 şi 21 lei/kg, iar la Cluj nu trece de 22 lei/kg. „Preţul corect” de la Constanţa e de fapt cel reglat de piaţă.