Un politai nemernic vinde biletul sinucigasei, proba în ancheta (subiect de penal pentru politistul in cauză, zic eu). Un ziarist si mai nemernic (Mihai Șoica), cumpara continutul si umple pamintul, prin Evenimentul zilei, cu speculatii mincinoase, improscind cu noroi biata nefericita abia disparuta si, mai ales, pe colega care a chemat autoritatile.
Le cunosc pe amindoua, sunt/erau studentele mele. Cu note mari amindoua. Cea in viata, chiar exceptionala. Se intorcea nu de la club, cum scrie ziaristul, ci de la munca, fusese in cercetare de teren, la o biserica din Cluj, impreuna cu alti doi colegi, in cadrul unui workshop pe care il conducem eu insami. Fetele nu erau altceva decit colege si prietene, orice alte speculatii jegoase ale jurnalistului sunt NULE.
O tânără din Cluj-Napoca de la Facultatea de Teatru și Televiziune s-a sinucis în camera de cămin și a fost găsită moartă de colega ei de cameră (după ce s-a anunțat poliția).
Textul de mai sus este al unei doamne profesoare care a predat timp de 11 ani etica pentru studenții jurnaliști (momentan este profesor universitar la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul UBB) și apare într-un articol al dumneai intitulat Pentru o campanie de falimentare a jurnalismului de scandal.
În presa națională există articole ale jurnalistului amintit de Miruna Runcan – Mihai Șoica – în care el inventează o poveste între cele două fete, practic reface scenariul pentru a oferi doza de senzațional cititorilor de pretutindeni.
Eu nu le-am cunoscut pe cele două fete despre care se vorbește (cea care s-a sinucis și colega ei), dar nu este dificil să-ți dai seama de insinuările jurnalistului și să-i demontezi de la o primă lectură materialul scris pentru un ziar național.
Ce am citit eu și mi s-a părut irelevant și m-a făcut să-mi pun semne mari de întrebare în ceea ce privește procesul jurnal