Titus Serediuc predă despre legi dar a fost condamnat pentru corupţie. Ca inspector al Consiliului Judeţean Sibiu, a pus ochii pe nişte terenuri intravilane, fabricându-şi un dosar de moştenitor pe documente false şi mărturii mincinoase. Dar pedeapsa primită e doar cu suspendare. Sursa: Sebastian Marcovici
De mai bine de șapte luni, studenții Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Germană din Sibiu au un decan condamnat definitiv: doi ani de închisoare cu suspendare și cinci ani termen de încercare pentru infracțiuni asimilate actelor de corupție.
Proprietarii au murit în 1973, el le-ar fi primit în '75
Titus Serediuc, decanul facultății amintite, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba. Instanța a ajuns la concluzia că, pe când lucra în cadrul Consiliului Județean Sibiu, Titus Serediuc ar fi descoperit cinci loturi de teren din Muzeul Astra care nu erau intabulate pe numele Statului Român.
Două dintre aceste terenuri le-a intabulat, folosind martori mincinoși, pe numele său. În fața instanței, decanul Facultății de Drept a susținut că terenurile au fost primite de familia sa de la foștii proprietari sași prin 1975. Chiar dacă unii din sașii invocați au decedat de prin 1973.
Acces la date confidențiale = profit pentru Serediuc
Timp de 13 ani, până în octombrie 2005, Titus Serediuc a lucrat, printre altele, ca inspector de specialitate în cadrul Consiliului Județean Sibiu, cu atribuții în aplicarea Legii fondului funciar.
Prin natura serviciului său, Serediuc a descoperit că cinci parcele de teren aflate în zona Muzeului Astra (aflat în subordinea CJ Sibiu), care ar fi trebuit să aparțină Statului Român, figurau, de fapt, în cartea funciară, pe numele vechilor proprietari sași.
Potrivit instanțelor și a procurorilor care au cercetat cazul lui Serediuc, acesta a profitat de poziția sa și a solicitat o se