Ghimbirul, pomelo, sparanghelul nu ar trebui să lipsească din alimentaţia unui om care ţine la sănătatea sa. BENEFICII
Rodiile sunt fructele momentului, datorită antioxidanților conținuți
Unele alimente nu sunt pe atât de populare pe cât ar merita. Exotice sau nu, produse precum ghimbir, pomelo, sparanghel, rodii e bine să fie adăugate în dietă din când în când.
Ghimbir
E bogat în vitamina A, C, E, o parte din complexul de vitamine B, sodiu, magneziu, zinc, fosfor, fier şi calciu.
"Rădăcina de ghimbir, care este foarte utilizată în bucătăria asiatică, are beneficii multiple asupra sănătăţii, în special asupra tubului digestiv: uşurează digestia, combate balonarea şi constipaţia şi chiar previne cancerele de stomac şi de colon. Se poate adăuga în prăjituri şi dulceţuri, dar şi ca atare, ras în legume", recomandă nutriţionistul Corina Zugravu.
Costă în jur de 15 lei pe kilogram.
Pomelo
O sută de grame de pomelo are doar 42 de calorii, fiind un fruct ideal pentru regimurile hipocalorice.
"E obţinut prin încrucişarea portocalei cu grepfrutul şi are cam aceleaşi proprietăţi ca citricele: e bogat în vitamina C şi antioxidanţi", adaugă nutriţionistul.
Un kilogram de pomelo costă în jur de 9 lei.
Sparanghelul alb
Nu are cel mai atrăgător aspect, fiind o specie de plante erbacee cu rădăcini cărnoase şi frunze nedezvoltate, însă are o sumedenie de vitamine: A, C, B6, D, E, K.
Consumul de sparanghel alb are un efect revitalizant şi este recomandat în cazurile de astenie fizică şi intelectuală.
"Sparanghelul este bogat în fier, caroten, vitamine, minerale şi antioxidanţi. Se consumă ca atare opărit, nu fiert, sau în salate sau diferite sosuri", subliniază expertul în alimentaţie.
O legătură de spara