Ouale, iaurtul si mierea sunt, la prima vedere, componentele unui mic dejun gustos si sanatos, dar ele sunt si ingrediente incredibil de bune si cat se poate de ieftine pentru un par frumos si matasos.
In afara de acestea, mai sunt si alte alimente care vor hrani efectiv parul, din exterior. Stiai ca uleiul de avocado este cel care seamana cel mai mult cu cel eliminat in mod natural de piele sau ca aciditatea blanda din lamaie este de preferat produselor cosmetice dure? Iata ce mai poti folosi pentru a-ti conserva frumusetea podoabei capilare, potrivit Woman's Day:
Pentru toate tipurile de par
Oul crud este una dintre cele mai hranitoare si variante de masti de par, fiind plin de proteine, grasimi si hidratand datorita galbenusului. Albusul contine enzinme care consuma bacteriile si indeparteaza uleiul in exces.
Pentru par normal, aplica oul intreg pe par, dupa ce l-ai batut putin. Pentru par gras, foloseste doar albusul, iar daca ai parul uscat utilizeaza galbenusul.
Foloseste o jumatate de cana de "materie prima", aplicand pe parul umed, curat. Lasa sa actioneze 20 de minute, clateste cu apa cat poti sa suporti de rece si samponeaza. Tratamentul complet poate fi aplicat o data pe luna, in timp ce acela cu albus poate fi folosit de doua ori in acelasi interval de timp.
Pentru par lipsit de stralucire
Produsele de aranjare a parului iti pot lasa podoaba capilara incarcata, lipsita de stralucire si cu un aspect aproape de "nespalat". Produsele lactate, in schimb, curata, gratie acidului lactic. Maseaza o jumatate de iaurt gras in parul umed si lasa-l sa actioneze pentru 20 de minute, dupa care clateste. Tratamentul poate sa fie aplicat o data pe saptamana.
Pentru mancarimi de scalp
Pentru a scapa de scalpul iritat, aparut din cauza dietei, cel mai adesea, a stresul