Proiectul celei mai mari investiţii din Oltenia riscă să fie blocat dacă nu se va modifica în Parlament Codul Silvic, care să permită şi construirea unor spaţii de cazare.
În toamna acestui an, Pârtia de Schi Vidra-Obârşia Lotrului, din judeţul Vâlcea, ar urma să fie dată parţial în folosinţă.
„Într-o primă fază, vom da în folosinţă una dintre pârtii. Investiţia este cea mai mare din domeniul turismului din întreaga Oltenie. Din totalul fondurilor necesare amenajării acestui obiectiv turistic, 80 la sută sunt date de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar 20 la sută de Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea", a spus Ion Câlea, preşedintele CJ Vâlcea. Investiţia se ridică la 34 milioane de euro, cu TVA, şi este formată dintr-o primă pârtie de schi, în lungime de 2.413 metri , iar cealaltă de 2.263 metri, pe o altă variantă, ambele fiind deja avizate ISCIL, la fel şi instalaţia de telescaun, în lungime de 733 de metri.
„Am trecut deja şi proba de foc , cea de intervenţie în cazul blocării turiştilor în telegondolă, instalaţiile fiind de ultimă generaţie, compatibile cu cele de pe marile pârtii din lume. Tot aici urmează să funcţioneze un punct Salvamont, dotat cu tot ce este nevoie. Cât priveşte oferta de schi de la Vidra-Obârşia Lotrului, ea este asemănătoare cu cea de la Poiana Braşov, dar peisajul întrece cu mult Valea Prahovei fiind cel mai ozonificat din România", a spus Mircea Lera, şeful Salvamont Vâlcea.
Cumpărătorii de terenuri din jurul staţiunii, în stend-by
Problema cea mai delicată rămâne însă a spaţiilor de cazare. Dincolo de acest obiectiv turistic cu care vâlcenii au motiv de mândrie, în jurul amenajării turistice, terenurile au fost deja cumpărare.
„Atât persoane fizice, cât şi juridice dar şi mari companii care vor să construiască hoteluri, au cumpărat teren în apropiere, care a fost deja lotizat. Problema este