E trist ce se întâmplă pe scena politică. De câteva săptămâni, două partide - PDL şi PPDD al lui Dan Diaconescu - se calcă pe bătături în sondaje, disputându-şi acerb locul II în preferinţele electoratului. În privinţa PDL nu prea e mult de comentat. E de mirare că nu a căzut şi sub UDMR, după o politică de guvernare catastrofală în timpul lui Boc, dar care e continuată (dacă nu cumva va fichiar accentuată) de Cabinetul MRU, care scoate la mezat pe nimic tot ce mai are vandabil ţara asta amărâtă.
Este însă uluitoare pentru orice minte lucidă ascensiunea PPDD. Deşi, de regulă, scrutinul efectiv tunde deseori previziunile, încropeala politică a lui Dan Diaconescu are toate şansele să înhaţe nişte localităţi, ba şi să pătrundă, la toamnă, în Parlament. Unde, cu câte mandate, multe sau puţine, va avea, partidul maneliştilor va putea influenţa, uneori decisiv, legiferarea. Asta, după ce, potrivit modelului UNPR, ar avea posibilitatea de a participa la alcătuirea, sub bagheta băsesciană, a cine ştie cărei caricaturi denumite majoritate. Desigur, va emite pretenţii şi la posturi-cheie în administraţia centrală.
Acesta e însă un scenariu mult sub năzuinţele lui Dan Diaconescu, cel care, înconjurat de un staff dubios, îşi prezintă "formaţiunea" drept certă câştigătoare a alegerilor şi, ca atare, îndreptăţită să formeze ea noul guvern, nu doar să se lipească de acesta. Iar pe sinde însuşi - drept imabatabilul candidat la preşedinţie. Pe ce se bizuie DD în această campanie care, mai nou, nu inundă doar emisiunile OTV, ci e găzduită suspect de generos şi de o televiziune de ştiri, bănuiesc că nu doar spre a-şi umple gratis spaţiul cu clovneriile politice şi verbiajul actorului principal? Pe o cumplită dezamăgire a electoratului, pe care restul spectrului politic l-a potopit din 1990 încoace cu programe niciodată înfăptuite şi cu promisiuni care s-au dus p