În pofida unei crize financiar-economice tot mai pronunţate de la an la an, în ultima perioadă (2009-2012) în zona Feldioara s-au făcut, totuşi, mai multe investiţii, astfel încât comunitatea s-a dezvoltat din toate punctele de vedere. Ne referim aici la îmbunătăţirea sistemului de alimentare cu apă potabilă, la reabilitarea obiectivelor sociale de interes public (Casa de Cultură, Căminele Culturale), modernizarea şi înfiinţarea de noi unităţi de învăţământ şi medicale, dotarea cu maşini şi alte utilaje pentru întreţinere şi intervenţii, refacerea comunităţii în sensul spiritual al conservării tradiţiilor şi obiceiurilor populare, amenajarea de spaţii verzi şi parcuri, lucrări edilitar-gospodăreşti şi multe altele despre care vom vorbi astăzi şi în numerele viitoare ale ziarului nostru.
După îndeplinirea mai multor puncte din programul electoral cu care a câştigat alegerile locale din vara anului 2008, primarul comunei Feldioara, Sorin Taus , a stabilit ca printre priorităţi să figureze reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură şi a Căminelor Culturale. Graţie unor demersuri şi eforturi susţinute, primarul şi Primăria au reuşit să obţină la sfârşitul anului 2008 o sumă importantă de bani de la Guvern, 15 miliarde de lei vechi, bani destinaţi reabilitării Casei de Cultură din Feldioara, lăcaş care avea nevoie urgentă de o reparaţie capitală şi multe dotări.
„Suma de 15 miliarde de lei am obţinut-o ca urmare a demersurilor făcute, deoarece documentaţia înaintată ministerului a cuprins, printre altele, proiectul acestei reabilitări, hotărârea de Consiliu Local care a aprobat proiectul, precum şi o serie de obligaţii din partea noastră, constând în principal în asigurarea pe viitor a cheltuielilor de mentenanţă şi păstrarea obiectului actual de activitate pe o perioadă de minimum cinci ani. Casa de Cultură din Feldioara avea nevoie urgentă de reparaţii ca