Sindicatul Mine-Energie Jilţ Turceni cere explicaţii coordonatorului proiectului de înfiinţare al CE Oltenia, Constantin Bălăşoiu, cu privire la propunerea făcută ca Divizia Minieră, aceea de a avea doar două sucursale şi nu trei, aşa cum se spera. În discuţiile purtate s-ar fi propus să existe doar două Sucursale Miniere la Motru şi la Rovinari, Bazinului Jilţ fiindu-i ştearsă posibilitatea de a funcţiona sub forma unei subunităţi, deşi a dat producţie record în 2011.
Asemeni liderilor de sindicat din zona Rovinari şi Sindicatul Mine-Energie Jilţ Turceni, condus de Adrian Marciuc, se declară a fi împotriva privatizării CE Oltenia. Conducerea sindicatului din Bazinul Jilţ a precizat că „în situaţia în care prin înfiinţarea CE Oltenia se urmăreşte privatizarea, noi suntem împotrivă”. Acesta este şi motivul pentru care preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc, consideră că „este momentul unei întâlniri în cadrul căreia pe baza dezbaterilor şi a discuţiilor ce vor avea loc să se clarifice aceste aspecte ce produc îngrijorare în rândul minerilor. Vrem şi noi să ştim despre ce privatizare este vorba …Ce se urmăreşte în realitate? Minerii ne întreabă iar noi nu ştim ce să mai credem. Trebuie să ne întâlnim să facem o strategie”. Aceeaşi îngrijorare este manifestată şi de către minerii de la carierele EMC Rovinari, mesajul transmis prin liderii de sindicat fiind acela că nu se doreşte privatizarea CE Oltenia. Dezbaterea în regim de urgenţă a acestei probleme este primordială pentru minerii din Bazinul Jilţ, dar şi pentru cei de la Carierele din Tismana I, Tismana II, Benzi magistrale, Gârla şi Atelierul Mecanic.
Ce se întâmplă cu Bazinul Jilţ?
Multe semne de întrebare apar şi legat de propunerea făcută, se pare, de coordonatorul proiectului de înfiinţare al CE Oltenia, Constantin Bălăşoiu, prin care Bazinului Jilţ nu i se vrea