Rechizitoriul procurorilor DIICOT Alba Iulia, din dosarul falsificatorilor de cărţi de muncă şi acte de studiu, scoate în evidenţă şi modul în care membrii grupării sfătuiau clienţii ce şi cum să declare în faţa anechetatorilor. Sunt prezentate mai multe interceptări telefonice privind discuţii între cele două părţi.
Viorica Oneţiu din comuna Horea este unul dintre clienţii grupării, care, însă, nu a apucat să beneficeze de pensie pentru că procurorii DIICOT şi poliţiştii de la „Crimă Organizată“ începuseră ancheta în dosar. Femeia a depus documente falsificate la Casa de Pensii Alba, respectiv două adeverinţe şi o adresă prin care se susţinea că i-a fost pierdută cartea de muncă. cererea de pensionare a fost înregistrată şi dosarul primit de Călin Viorica, pionul falsificatorilor în interiorul Casei de Pensii. Potrivit buletinului de calcul listat şi depus la dosar Viorica Oneţiu ar fi urmat să încaseze o pensie în cuantum de 1197 lei RON.
Instigare la fals şi tentativă la înşelăciune
Viorica Oneţiu nu a lucrat niciodată cu carte de muncă. În vederea obţinerii unei pensii a luat legătura cu inc. Coasian Sabin, intermediar fiind învinuitul Mateş Dumitru Gheorghe din Horea, jud. Alba. În vederea falsificării dosarului de pensie cei doi au predat inc. Coasian Sabin copii de pe acte personale ale învinuitei, la solicitarea acestuia au dat un anunţ în Monitorul Oficial în sensul că şi-a pierdut carnetul de muncă, etc. După ce a fost întocmit dosarul de pensie acesta a fost predat de către inc. Coasian Sabin inc. Călin Viorica.
Fiind audiată, după ce iniţial a minţit, Viorica Oneţiu a declarat următoarele: “Revin şi arăt că eu am dat copii de pe actele mele de identitate numitului Mateş Damian pentru a-mi face pensie. De mai multe ori eu am venit în Alba Iulia împreună cu numitul Mateş Damian. Eu nu am avut carte de muncă. Eu personal