"Noua la scoala ni s-a zis direct: faceti-va viza de flotant in zona scolii. Toata lumea a facut asa. De-asta nu mai erau locuri in etapa a 2-a la o gramada de scoli bune", scrie un cititor HotNews.ro. "Ingaduinta suspecta a Inspectoratului Scolar Municipal fata de parintii care fac fals in acte doar pentru a-si inscrie odraslele la scolile bune din Bucuresti a dus la dezvoltarea unei adevarate afaceri prin care s-au vandut vize de flotant celor care au dat in schimb bani", noteaza un alt cititor, care se semneaza "Emil". Contactat de HotNews.ro, ministrul Educatiei, Catalin Baba, a declarat ca "Ministerul nu are atributii in verificarea vizelor de flotant".
HotNews.ro va invita sa ne scrieti daca stiti si alte cazuri similare. Folositi formularul de comentarii de la finalul articoluluiInformatii privind schimbarea domiciliilor de catre parinti pentru a facilita inscrierea copiilor la anumite scoli au aparut dupa publicarea metodologiei privind inscrierea copiilor la clasa pregatitoare si la clasa I. Metodologia prevede ca toti copiii ai caror parinti solicita inscrierea la scoala de circumscriptie vor fi inscrisi la acea scoala, iar parintii care vor o alta scoala decat cea de circumscriptie se inscriu in a doua etapa, in limita locurilor ramase libere dupa prima etapa.
Desi Ministerul Educatiei a anuntat ca scolarizarea cu prioritate a elevilor in scolile de circumscriptie este prevazuta in legislatie inca din 2005 si ca metodologia nu aduce ceva nou in acest sens, de teama de a nu indeplini criteriile din a doua etapa, mai multi parinti sustin ca si-au facut viza de flotant cu care au atestat la inscriere faptul ca se afla in curcumscriptia scolii pe care o doreau.
Ce spun cititorii HotNews.ro:
cristihan: (...) Intre timp si eu mi-am facut mutatie din sectorul 1 in sectorul 1 ca sa pot sa-mi inscriu copilul la o scoala decen