Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat firmele care au depus oferte pentru lucrările de întreţinere curentă a drumurilor naţionale şi autostrăzilor pe perioada 2012-2014 pentru DRDP Cluj, valoarea maximă estimată a acordului-cadru fiind de aproape 300 milioane de lei fără TVA.
Licitaţia a fost împărţită în opt loturi, iar primul viza întreţinerea pe timp de iarnă şi de vară a autostrăzii A3 între Gilău şi Câmpia Turzii, singurul tronson aflat în exploatare de pe Autostrada Braşov-Borş.
Conform comunicatului emis de companie, pentru autostrada A3 nu a fost depusă nicio ofertă chiar dacă valoarea estimată a contractului era de 7,35 miloane de lei fără TVA, în timp ce celelalte loturi a atras interesul firmelor, fiind depuse între 1 şi 5 oferte.
Astfel, pentru lotul 2, adică drumurile naţionale aflate în administrarea SDN Cluj, contract estimat la o valoare de 52,35 milioane de lei fără TVA, a fost depusă o singură ofertă din partea asocierii SC Drum Inserv-Athos Com şi Ritorsa Trans.
Aceeaşi asociere a depus ofertă şi pentru drumurile din administrarea SDN Bistriţa (valoare estimată – 35,3 milioane de lei fără TVA), aceasta fiind şi singurul ofertant.
Pentru drumurile aflate în administrarea SDN Oradea (contract estimat la o valoare maximă de 57 mil. lei fără TVA) au fost depuse 4 oferte din partea asocierilor formate din: Trans Bitum- Euroconstruct Trading – Drumuri Poduri Sălaj; Ritorsa Trans - Athos Com - Vakond; Simarc – Alpha Design Build Group – Argecom – Valah Construct Grup, respectiv Hidroconstrucţia – Corporate Management Solutions.
Cele mai multe oferte au fost depuse pentru drumurile din administrarea SDN Baia Mare (valoare estimată – 40,16 mil. lei fără TVA). Pentru acest lot au fost depuse cinci oferte: asocierea SC Drum Inserv-Athos Com şi Ri