* aleea care duce spre parc a fost atât de bine executată, încât asfaltul s-a tasat în mai multe locuri * brăilenii nu prea se grăbesc să se plimbe în acest loc de agrement amplasat în afara oraşului * pe parcursul iernii, au fost, totuşi, ceva vizitatori, după cum o demonstrează starea toaletelor ecologice, pline până la refuz şi necurăţate de nimeni
Modernizarea străzii Griviţei nu este singura investiţie la care au apărut probleme după doar câteva luni de la finalizare. Tasări şi denivelări, ca pe Griviţei, au apărut şi pe aleea care duce spre parcul inaugurat, în noiembrie 2011, lângă cartierul ANL Lacu Dulce. Şi acolo, asfaltul turnat recent a trebuit decupat, pentru a se completa fundaţia cu piatră, în vederea nivelării.
După cum v-am mai informat, parcul respectiv a fost realizat în baza unui proiect întocmit de Primăria Brăila în perioada anilor 2006 - 2007, când edil-şef era Constantin Cibu. Administraţia Simionescu a "moştenit" acest proiect, însă a găsit destul de greu surse de finanţare, astfel că lucrările de construcţie au demarat abia anul trecut. Executant a fost firma "Garden Center Group" SRL Bucureşti.
Reamintim că parcul se întinde pe circa patru hectare, dispune de stâlpi metalici de iluminat, bănci de lemn, precum şi o fântână arteziană proiectată să funcţioneze doar în sezonul cald. Întreaga amenajare a costat 3,6 milioane de lei, fără TVA, din care 2 milioane de lei au fost asiguraţi de Fondul pentru Mediu, iar restul de 1,6 milioane de lei au venit de la bugetul local.
Amplasarea noului parc lângă un teren viran din afara oraşului a provocat comentarii în rândul brăilenilor. Primăria explică faptul că, în timp, cartierul de blocuri se va întinde până la marginea parcului Încă de la inaugurare au fost voci care au susţinut că amplasarea unui parc într-o astfel de locaţie, adică undeva în câmp, la ma