Compania Turk Doner va deschide până la începutul verii Centrala Europa în oraşul Jimbolia, de unde va coordona activitatea firmelor din toate ţările în care-şi desfăşoară activitatea.
Mai mult, aici îşi va deschide şi o şcoală de pregătire a celor care vor lucra în reţea, în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara - cu care a încheiat, deja, un contract de colaborare -, unde personalul va fi instruit pentru toate etapele procesului tehnologic, prelucrare a produselor şi distribuţia lor.
Investiţia va ajunge la câteva milioane de euro şi va crea până la 10.000 de locuri de muncă pentru întreaga ţară, deoarece patronii vor deschide puncte de lucru în toate zonele României.
Primarul oraşului Jimbolia, Kaba Gabor, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că de avantajul prezenţei în zonă a acestei firme vor beneficia mulţi agricultori, care-şi vor putea vinde aici produsele prime.
"Producătorii agricoli îşi vor putea preda la D-DAS Doner salatele, zarzavaturile, legumele, fructele pentru nectar, iar crescătorii de animale - animalele: pui, curci, miei, oi, viţei. Cel mai important lucru este că ţăranii vor avea piaţa de desfacere. Totodată, va avea de câştigat şi segmentul turistic din zonă", a declarat Kaba, citat de Agerpres.
Produsele, strict verificate
Administratorul şi vicepreşedintele D-DAS (cetăţean german din Jimbolia, care vrea să aducă în oraşul său natal investiţia, n.r.), Josef Johann Nemeth, a precizat, în acelaşi context, că în prezent, produsele Doner se comercializează după reţete variate, dar, odată creată firma din Jimbolia, se va stabili o reţetă unică obligatorie pentru toate punctele de lucru, din toată lumea.
"Vom angaja mai mulţi medici veterinari, biologi, chimişti, care vor verifica permanent parametri imp