Compania clujeană HRM Consulting a deschis o bază logistică ce reprezintă pe piaţa Europei de Est patru companii de prestigiu din Italia.
Încă din preistorie, lemnul a fost principala materie primă pentru confecţionarea mobilierului. Desigur, au existat şi alte materii prime, precum trestia ori nuielele, însă frumuseţea nobilă a lemnului nu a fost niciodată atinsă de acestea. Mileniile care s-au scurs din momentul în care omul primitiv a meşterit prima piesă de mobilier din Istorie au adus un progres semnificativ. Azi, mobilierul exprimă atât statutul social al posesorului, cât şi gusturile sale, stilul de viaţă şi rafinamentul unor persoane care au înţeles că, dincolo de caracterul utilitar, mobilierul are şi o importantă funcţie estetică.
"Trecerea mileniilor a dovedit faptul că lemnul este un material foarte rezistent, dar cel mai important este faptul că se poate transforma cu uşurinţă, luând diferite forme", spune Ramona Haba, de la compania clujeană HRM Consulting, care a deschis în apropierea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca o bază logistică pentru patru dintre cei mai apreciaţi producători italieni de elemente folosite de fabricile de mobilier din toată Europa de Est. Acestia furnizează aşa-numitele "fronturi" de lemn pentru mobilier din toate categoriile, dar şi accesorii, sticlă cu vitralii şi hote moderne sau cu design clasic pentru bucătării. "La Cluj se află centrul logistic pentru România, dar şi pentru alte ţări din Europa de Est. Mizăm pe o calitate foarte bună, dar este foarte important faptul că noi avem stocuri reaprovizionate în permanenţă. De asemenea, noi asigurăm livrare imediată, asistenţă tehnică şi preţ de producător, pentru că noi livrăm direct din fabricile partenerilor noştri din Italia", spune Ramona Haba.
Evoluţia mobilierului
Designul mobilierului a evoluat considerabil de-a lungul epocilor istorice. Pra