Bursele europene au deschis pe roșu pentru a doua zi după ce Rezerva Federală a Statelor Unite a dezmințit speculațiile cu privire la implementarea de noi măsuri de stimulare a celei mai mari economii globale.
Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,9% la 261,83 la 12:02, ora României. Numărul tranzacțiilor a fost cu 97% mai mare decât media ultimelor 30 de zile, se arată în informațiile compilate de Bloomberg. Contractele futures Standard & Poor’s 500 cu scadența în iunie au scăzut cu 0,7% în timp ce indicele MSCI Asia Pacific a scăzut cu 1,5%.
Ședința FED
Stenogramele ședinței FED „nu au fost încurajatoare pentru un trader optimist care speră să afle că ușa este în continuare deschisă pentru noi măsuri de stimul economic”, a declarat Simon Denham, director la Capital Spreads, pentru Bloomberg News.
Vezi cum a justificat Ben S. Bernanke, președintele FED, politicile anticriză implementate de instituția pe care o conduce
FED a amânat implementarea unor noi măsuri de acomodare monetară cu excepția cazului în care creșterea economică a Statelor Unite se va opri sau prețurile vor crește sub ritmul-țintă de 2%, se arată în stenogramele ședinței din 13 martie care au fost publicate ieri.
Licitația de obligațiuni spaniole
Guvernul Spaniei a vândut astăzi obligațiuni suverane în valoare de 2,59 miliarde de euro, cu mult sub ținta de 3,5 miliarde de euro. Totodată, Spania a fost forțată să plătească dobânzi mai mari pentru obligațiunile oferite.
Află mai multe despre problema datoriei publice cu care se confruntă guvernul de la Madrid
Dobânda medie pentru obligațiunile cu scadența în 2020 a crescut de la 5,156% la 5,338%, dobânda pentru obligațiunile cu scadența în 2016 a crescut de la 3,376% la 4,319% iar cea pentru obligațiunile pe trei ani a crescut de la 2,44% la 2,89%.
S