Uniunea Europeană a interzis folosirea cărnii de calitate inferioară în prepararea produselor fast-food, astfel că de la sfârştiul lunii acestea se vor scumpi.
În urma unei decizii a Comisiei Europene de a interzice o anumită tehnică de obținere a resturilor de carne de pe oasele animalelor, începând cu luna viitoare, prețul cărnii din burgeri, cârnați sau alte mâncăruri din carne procesată va creşte. Publicatia Daily Mail a anunţat că resturile de carne de vită sau miel, care în acest moment sunt tocate şi folosite pentru prepararea produselor de tip fast-food , nu vor mai putea fi folosite în acest scop, de la sfârşitul acestei luni.
Conform Asociaţiei Britanică a Procesatorilor de Carne, o astfel de hotărâre a Comisiei Europene va duce doar la o risipă de carne şi o creştere inutilă a preţurilor fast-food-urilor. Ei sunt de părere că măsura va duce la pierderea a numeroase locuri de muncă din acest domeniu, aceasta având nevoie de o implementare mai lentă pentru ca nimeni să nu fie afectat.
Uniunea Europeană a interzis folosirea cărnii de calitate inferioară în prepararea produselor fast-food, astfel că de la sfârştiul lunii acestea se vor scumpi.
În urma unei decizii a Comisiei Europene de a interzice o anumită tehnică de obținere a resturilor de carne de pe oasele animalelor, începând cu luna viitoare, prețul cărnii din burgeri, cârnați sau alte mâncăruri din carne procesată va creşte. Publicatia Daily Mail a anunţat că resturile de carne de vită sau miel, care în acest moment sunt tocate şi folosite pentru prepararea produselor de tip fast-food , nu vor mai putea fi folosite în acest scop, de la sfârşitul acestei luni.
Conform Asociaţiei Britanică a Procesatorilor de Carne, o astfel de hotărâre a Comisiei Europene va duce doar la o risipă de carne şi o creştere inutilă a preţurilor fast-food-urilor. Ei sunt de părere că măsura va d