Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi, la bilanţul de mandat, că rămâne fidel principiului "Se poate!" şi că a demonstrat acest lucru, în patru ani la şefia municipalităţii, "cu acordul şi sprijinul" bucureştenilor şi bazându-se pe "cuvântul" şi munca specialiştilor.
Edilul şi-a structurat discursul despre bilanţ în cinci capitole. La capitolul sănătate, Oprescu a vorbit despre înfiinţarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi preluarea în administrare a 19 spitale. "Am preluat cheltuielile de bază, cele de întreţinere a unităţilor sanitare, astfel încât bugetul spitalelor a putut fi utilizat raţional şi judicios pentru achiziţia de medicamente", a subliniat primarul.
Oprescu a "inventariat" câteva dintre spitalele mari din Capitală, făcând referire la înfiinţarea "celui mai modern centru de ortopedie din Europa de Est" la Spitalul de Ortopedie-Traumatologie Foişor.
Edilul-şef al Capitalei a vorbit şi despre refacerea totală a Spitalului Malaxa, reutilarea Spitalului "Panait Sârbu" şi reabilitarea clădirilor spitalelor Colentina şi "Sfânta Maria".
Potrivit lui Oprescu, asigurarea unor servicii medicale performante s-a văzut în "creşterea la 60% a scorului de satisfacţie a pacienţilor".
La capitolul infrastructură, primarul general a arătat că, în ultimii patru, au fost reabilitate 90 de străzi, inclusiv artere care "nu au mai intrat în reparaţii de 15-20 de ani", iar alte 204 străzi au fost incluse în programele de întreţinere multianuală.
Tot la capitolul infrastructură, edilul a menţionat supralărgirea şi modernizarea bulevardelor Tudor Vladimirescu, de la patru la şase benzi, Constantin Brâncoveanu, de la trei la şase benzi, şi deschiderea circulaţiei pe o nouă arteră - străpungerea 1 Mai din cartierul Drumul Taberei.
Oprescu a enumerat printre realizări şi Pasajul Basarab, de