Verdeţurile de primăvară furnizează organismului o cantitate mare de fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine şi sunt sărace în calorii, motiv pentru care sunt o alegere înţeleaptă, mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite. O cură cu verdeţuri contribuie la eliminarea toxinelor şi a grăsimilor din organism.
Ştevia taie pofta de mâncare
Cele mai importante beneficii ale consumului de ştevie sunt: reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducerea nevoii de a consuma alimente bogate în zahăr şi grăsimi şi diminuarea apetitului. Aşadar, includerea şteviei în dietă este extrem de importantă, întrucât este o “armă” care luptă eficient împotriva kilogramelor în plus. De asemenea, o cură cu ştevie stimulează activitatea mentală, scade oboseala şi reduce tensiunea arterială.
Urzicile stimulează metabolismul
Urzica este bogată în vitaminele A, B2, C şi K şi minerale, precum calciu, magneziu şi fier- nutrienţi care stimulează atât metabolismul, cât şi secreţia bilei, cea pancreatică, gastrică şi intestinală. De asemenea, urzica îmbunătăţeşte digestia, stimulează peristaltismul intestinal, combate diareea, dizenteria şi stările inflamatorii ale mucoasei tubului digestiv. Urzicile pot fi consumate sub formă de mâncare, ceai, tinctură sau suc.
Vezi aici alte verdeţuri benefice!