Organizaţia nonguvernamentală „Invisible Children" a publicat astăzi pe internat a doua parte din documentarul fenomen „KONY 2012".
Prima parte, de 30 de minute, a atras aproape 100 de milioane de vizualizări online, oamenii urmărind o istorie scurtă a rebelului ugandez Joseph Kony. Acesta era acuzat că ar fi răpit mai mulţi copii şi ar fi terorizat ţara africană, scrie BBC.
În urma criticilor primite pe internet, din cauza simplificării la extrem a problemei şi din cauza că Joseph Kony ar fi părăsit Uganda de câţiva ani, grupul „Invisible Children" a decis să facă o parte a doua. În plus, acuzatorii spuneau că filmul abordează problema dintr-o perspectivă colonialistă şi nu încurajează africanii să facă ceva ceva împotriva lui Joseph Kony.
„Kony 2012: Beyond Famous"
Sub titlul „Kony 2012: Beyond Famous", noul documentar de 20 de minute începe cu reacţia media în faţa primului film. Rapid însă se mută cu problema înapoi în Africa, oferind mai multe mărturii asupra problemei din Uganda. În plus, filmul accentuează reacţia pe care au avut-o tinerii internauţi care au văzut primul documentar. „Această generaţie a răspuns apelului de a-l face pe Joseph Kony faimos, pentru a fi condamnat", au spus reprezentanţii grupului.
De asemenea, o diferenţă esenţială faţă de prima parte este absenţa şefului de la „Invisible Children", Joseph Rusell, acuzat de escrocherie şi care a intrat într-o depresie profundă, acum două săptămâni fiind chiar prins masturbându-se în public.
Cifrele asupra primului documentar sunt impresionante. 40% din cei cu vârste cuprinse ăntre 18 şi 29 de ani au auzit despre film, în comparaţie cu doar 20% din cei între 30 şi 49 de ani şi 18% din cei de până la 64 de ani. De asemenea, tinerii au fost şi publicul majoritar, ei aflând despre documentar de pe reţelele sociale.
Intră în comunitatea Adev