Deşi pare un lucru simplu, încheierea unei poliţe Casco presupune urmărirea mai multor aspecte, precum riscurile asigurate, bonitatea asigurătorului, nivelul franşizei, valoarea asigurată, preţul
Specialiştii contactaţi de Capital explică la ce lucruri trebuie să fiţi atenţi atunci când vă asiguraţi maşina printr-o poliţă facultativă - Casco. Din nefericire, majoritatea şoferilor îşi fundamentează decizia alegerii asigurătorului de Casco doar prin prisma tarifului practicat, ignorând, practic, destule aspecte fundamentale pentru acest proces.
Brokerul, posibil cel mai bun sfătuitor
„Asigurarea Casco nu este obligatorie, dar pentru fiecare tip de maşină există cu siguranţă un produs potrivit. Important este să discuţi cu un broker care ştie produsele disponibile pe piaţă şi îţi înțelege foarte bine nevoile în legătură cu: serviciile la daună, service-urile cu decontare directă, preţul, riscurile acoperite, franşizele, suma asigurată“, spun reprezentanţii Otto Broker.
„Reputaţia asigurătorului, dar şi preţul sunt elemente determinante în alegerea poliţei. Din păcate, preţul este pe primul loc, iar reputaţia îi urmează, dar la o distanţă destul de mare. De obicei, este luată în considerare numai reputaţia proastă, astfel încât să fie ocolită acea societate“, spune Bogdan Andriescu, președintele asociaţiei brokerilor (UNSICAR).
Reputaţie, servicii, costuri, acoperire
„În primul rând, clientul trebuie să caute o poliţă Casco care să aibă cuprinse în asigurare riscurile pentru care doreşte să fie acoperit în caz de accident sau de furt. Apoi, trebuie să ţină cont de renumele pe care asigurătorul îl are în piaţă, dacă este recunoscut ca bun-platnic sau dacă sunt clienţi nemulțumiţi de serviciile acestuia. Sursele lor de informare sunt articolele de presă, forumurile, blogurile etc.“, explică reprezentanţii companiei de asigurări Generali