Doamna presedinta, recent, un magistrat de la Curtea de Apel Timisoara a fost arestat pentru trafic de influenta, dupa ce a primit suma de 50.000 de euro pentru a incerca sa influenteze deciziile in instanta ale unor colegi. Cat de mult este afectata imaginea justitiei banatene de acest act de coruptie depistat de procurorii DNA?
Eforturile depuse de ani de zile pentru a schimba perceptia opiniei publice asupra justitiei si a dovedi verticalitate, asumare de raspundere, integritate si nu in ultimul rand – independenta (in sensul ca judecatorul se supune numai legilor) au fost umbrite, iar imaginea justitiei timisene a fost grav afectata, indiferent de solutia ce se va da in dosarul penal. in aceste momente nu trebuie uitate proiectele noastre, unele dintre ele unice in tara prin originalitatea lor, toate lucrurile bine facute, faptul ca ne pasa de tot ce se intampla pentru ca suntem constienti ca justitia este un serviciu public in slujba cetateanului, ca am dorit sa fim un real sprijin pentru generatiile viitoare de juristi carora le-am pus la dispozitie intreaga experienta atat profesionala cat si de viata.
Ce masuri intentionati sa luati, in calitate de sef al instantelor din Banat, pentru ca incidente de acest tip sa nu se mai intample?
Pornind de la ideea ca suportul presedintelui instantei este hotarator in organizarea intregii activitati am dorit sa reamintesc faptul ca, in conditiile actuale de supraincarcare si deteriorare a imaginii institutiei trebuie sa existe in continuare o relatie informala a judecatorului cu presedintele instantei, un efort si sprijin comun pentru ca impreuna sa continuam performantele instantei. De aceea, solutionarea cauzelor in termen rezonabil, instanta fiind apreciata mai cu seama prin prisma acestui indicator de eficienta, redactarea hotararilor in termenul legal, calitatea acestora, au fost repuse in discuti