În condiţiile în care tot mai mulţi adolescenţi preferă să mănânce preparate de tip fast-food, în şcolile doljene începe să se pună accent pe orientarea elevilor către un stil de viaţă sănătos
Elevii de la Grupul Şcolar „George Bibescu“ din Craiova, alături de dascălii lor, au participat ieri la o activitate în cadrul căreia au prezentat şi degustat diverse tipuri de mâncare, preparate în casă. Şi cum ne aflăm în postul Paştelui, participanţii la activitate au ales să gătească diverse preparate de post: sărmăluţe în oală de pământ, mâncare de prune uscate, colivă, salate, preparate din soia, diferite sosuri, fasole, linte, humus, plăcinte cu ciuperci, cu mere, baclavale, cozonac, salam de biscuiţi, colivă cu multă nucă şi câte şi mai câte bunătăţi. „Elevii mă tot întrebau ce putem să mâncăm de post şi de aceea ne-am gândit să le arătăm câte preparate se pot realiza. Noi am mai organizat evenimente similare şi în anii trecuţi şi ne propunem să organizăm şi pe viitor, poate şi în postul Crăciunului“, a declarat Angelica Gună, profesoară de religie la Grupul Şcolar „George Bibescu“.
„Mâncăm sănătos, trăim sănătos“
Activitatea de ieri face parte din proiectul „Mâncăm sănătos, trăim sănătos“. „A trăi nu înseamnă numai a mânca, ci și a trăi spiritual, iar acum, cu ajutorul cadrelor didactice şi al elevilor, ne-am gândit să pregătim mâncăruri de post, diversificate, să arătăm că se poate mânca bine. Este foarte important pentru sănătatea noastră să ne curăţăm sufleteşte şi trupeşte“, a precizat Carmen Marcu, coordonatorul proiectului.
Ce înseamnă un stil de viaţă sănătos
Pentru a se asigura că elevii vor deprinde un stil de viaţă sănătos, la eveniment au participat şi cadrele medicale din unitatea şcolară, care le-au dat celor prezenţi o serie de sfaturi. „Este important ca în permanenţă să obţinem un echilibru între ce