De săptămâni bune, mulţi părinţi sunt terorizaţi de bolile pe care copiii le aduc acasă de la şcoală: scarlatină, rubeolă, rujeolă, păduchi şi chiar scabie! Culmea e că nici o autoritate nu recunoaşte aceste probleme, deci nici gând de prevenire a extinderii lor. De săptămâni bune, mulţi părinţi sunt terorizaţi de bolile pe care copiii le aduc acasă de la şcoală: scarlatină, rubeolă, rujeolă, păduchi şi chiar scabie! Culmea e că nici o autoritate nu recunoaşte aceste probleme, deci nici gând de prevenire a extinderii lor.
“În fiecare zi, părinţii ni se plâng că le vin copiii acasă de la şcoală cu păduchi sau bolnavi de rubeolă, rujeolă ori scarlatină. Noi vrem să tragem un semnal de alarmă, pentru ca ministerul (n.r. - Educaţiei) să ia măsuri şi numărul de îmbolnăviri să nu mai crească, ori, Doamne, fereşte, să nu se transforme în epidemii! Este incredibil ca în zilele noastre copiii să se umple de păduchi, din cauză că autorităţile nu sunt în stare să se ocupe de reţeaua de medicină şcolară”, a declarat pentru Libertatea Mihaela Gună, preşedinta Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.
Situaţia nu pare însă deloc îngrijorătoare pentru autorităţi. Oana Grigore, purtător de cuvânt în cadrul Ministerului Sănătăţii, ne-a explicat că “la nivel naţional, numărul cazurilor de scarlatină şi pediculoză (n.r. - boli cauzate de prezenţa păduchilor pe corp) nu este îngrijorător”, precizând însă că în nordul ţării există mai multe focare de infecţie cu rubeolă şi rujeolă. Cel mai original “tratament” al bolilor şcolare a fost descoperit însă în Capitală! “Noi nu am primit nici un semnal de la conducerile şcolilor cum că numărul de îmbolnăviri de sezon ar fi îngrijorător. În plus, nu este un subiect de actualitate: săptămâna aceasta, în unităţile şcolare se desfăşoară programul «Şcoala Altfel», după care intrăm în vacanţă!”, ne-a spus Marian Banu (foto), purtător