Obiectivul meu cât sunt preşedintele Consiliului este să duc durata investigaţiilor spre media europeană de 2 ani. Nu sunt încă acolo, avem încă cazurile astea mari, cu durată foarte mare. Cred că suntem pe drumul cel bun, dar nu suntem încolo acolo, a declarat Bogdan Chirițoiu la o emisiune TV.
"Dacă noi dăm o amendă, în mod normal firma trebuie s-o plătească. Ne putem judeca apoi 3-4 ani, dar ea plăteşte imediat. Instanţa are posibilitatea, dar nu obligaţia, să suspende plata amenzii. În ultima perioadă am văzut că instanţele sunt mai severe şi au refuzat suspendarea plăţii. Marile excepţii au fost Orange şi Vodafone în care spre dezamăgirea mea, atât Curtea de Apel Bucureşti cât şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au acceptat ca Orange şi Vodafone să nu plătească sancţiunea imediat, ci s-o amâne până la finalizarea cazului", a spus Chirițoiu.
Orange România conduce într-un top al amenzilor date de Consiliul Concurenţei companiilor din România, de la înfiinţare, pentru încălcarea legilor concurenţei de piaţă.
Operatorul de telefonie mobilă a fost amendat cu 147,97 milioane lei, pentru abuz de poziţie dominantă.
Acesta este urmat de concurentul din domeniu Vodafone Romania, care a fost amendat cu 120,34 milioane lei, pentru abuz de poziţie dominantă în piaţă.
Orange şi Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie din ţara noastră, amendaţi de Consiliul Concurenţei cu 63,1 milioane de euro, au câştigat procesele prin care au cerut suspendarea plăţii amenzilor